HAKSIZ FİYAT ARTIŞI DENETİMLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR

28 Nisan 2020

Dünyayı ve ülkemizi  etkileyen Korona Virüsü nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Defterdarlık işbirliğiyle fahiş fiyat artışı şikayetlerine  ilişkin maske, kolonya, ıslak mendil, sıvı sabun, temel gıda maddesi vb ürünlerin denetimlerine devam ediyoruz.
 
HFA DENETİMLERİ GÜNLÜK YAPILMAKTADIR 
Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Mevzuatı kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi ve tespiti amacıyla kurulan nöbetçi ekipler tarafından denetimlerimiz günlük devam etmektedir. 
 
TUTANAKLAR REKLAM KURULUNA GÖNDERİLİYOR
Denetimlerde haksız fiyat artışı (HFA) elektronik sistemi üzerinden şikayet edilen işletmelere gidilmektedir. 
 
Alış ve satış faturaları kontrol edilerek tutanak düzenlenmektedir.
Bakanlığımız Reklam Kuruluna elektronik sistem üzerinden günlük tutanaklar ve faturalar gönderilmektedir. 
Haksız Fiyat Artışıyla ilgili değerlendirme ve idari para cezası işlemleri Bakanlık Reklam kurulunca yapılmaktadır. Bir firmaya İdari para cezası uygulanmıştır.
 
HFA SİSTEMİNDEN ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ
Vatandaşlarımız, haksız fiyat artışı HFA şikâyetlerini ALO 175’i arayarak veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil telefon uygulaması veya internet üzerinden yapabilirler.
 
Ayrıca, vatandaşlarımızın panik havası oluşturmadan, sağduyulu bir şekilde kişisel hijyen ve mesafe kurallarına, Devletimizin kurum ve kuruluşlarımızın uyarılarına uyarak hareket etmeleri ve Esnaf ve tacir kardeşlerimizin aşırı fiyat artışlarından kesinlikle kaçınmaları, fırsatçılığa mahal vermeden bu sürece katkıda bulunmaları hususlarını önemle arz ederiz.
 
❎ Panik YOK
✅ Tedbir VAR