Tüketici Haftası Etkinliklerimiz

25 Mart 2024

Tüketici Haftası Etkinliklerimiz
 
Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri, Kırıkkale Valisi Sayın Mehmet MAKAS’ı makamında ziyaret ederek  çiçek takdiminde bulundu.
İl Müdürümüz Mehmet DEMİR Sayın Valimize Tüketici Haftası ve Tüketici Hakem Heyetinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Mühimmat Komutanlığı Kırıkkale Garnizonunda görevli personele Tüketici Hakları, Hak Arama Yolları ve Bilinci Tüketici konulu eğitim verilmiştir.
 
Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İl Müdürlüğümüz iş birliği ile Tüketici Hukuk Sempozyumu 2 gün boyunca 8 oturum olarak gerçekleştirilmiştir.
 
Tüketici Hakları, Hak Arama Yolları ve Tüketicinin Bilinçlendirilmesi eğitimleri hafta boyunca;
1-Alişen İğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde,
2-Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki Teknik ve Anadolu lisesinde,
3- Zübeyde Hanım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde,
4- Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde,
5- Malazgirt Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde İl Müdürümüz ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri tarafından verilmiştir.
 
Şehrimiz Cumhuriyet Meydanında ve Podium Alışveriş Merkezinde hafta boyunca Tüketici Bilincini Artırmak ve Hak Arama Yollarını göstermek amacıyla mesai saatleri boyunca Tüketici Hakem Heyeti Raportörleri tarafından stantlar kurulmuş, Tüketicilere bilgilendirme broşürleri, bilgi notları dağıtılmıştır.
Tüketicilere Hakem Heyetimiz hakkında bilgiler verilmiş Tüketici haklarını, hak arama yolları anlatılmış, Tüketicilerin şikayetleri dinlenmiş, satıcı ile uyuşmazlık yaşayan vatandaşlarımızın şikayet kayıtları alınmıştır.
 
Sayın Bakanımızın Tüketici Haftası Mesajı;
Bakanlığımız, 85 milyon tüketicimizin ekonomik çıkarları ile sağlık ve güvenliğini koruyucu, zararlarını tazmin edici denetimler gerçekleştirerek tüketicilerimizin hak ve menfaatlerini korumaktadır.
Ülkemiz tüketicisinin layık olduğu seviyeye ulaşması amacıyla hakları, hak arama yolları, bilinçli tüketim konularındaki bilgi ve bilinç düzeyinin her geçen gün daha da artması temennileriyle tüm vatandaşlarımızın Tüketici haftası kutlu olsun.