KOOP-DES MAL ALIMLARI YAPILDI

08 Aralık 2020
 
KIRIKKALE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ
BASIN AÇIKLAMASI
 
  
KOOP-DES MAL ALIMLARI YAPILDI
 
Ticaret Bakanlığımızca başlatılan, Müdürlüğümüzce koordine edilen Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Hibe Programı kapsamında başvuru yapan ve Projeleri kabul edilen Sulakyurt, Delice, Karakeçili ve Keskin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatiflerine  356.443 bin TL  hibe mal alımı desteği bakanlığımızca sağlandı.
 
DÖRT KADIN KOOPERATİFİNİN MAL ALIMI GERÇEKLEŞTİ
 
“Makine  ekipman ile ilgili mal alımlarında, Ortaklarının tamamının kadınların oluşturduğu Sulakyurt, Keskin, Karakeçili ve Delice Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatiflerimize Hibe mal alımlar gerçekleşti.
 
1.KESKIN İLÇEMİZE PAKETLEME MAKİNASI
“Keskin Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatif nohut, mercimek, kuru fasulye gibi ürünlerin paketlenebilmesi için paketleme makinası alımı kooperatifçe yapılmıştır.Fatura bedeli olan 111.750.-TL Kooperatife  ödemesi yapıldı.
 
 
2.SULAKYURT İLÇEMİZE İĞNELEME MAKİNASI, SALAMURA TANKI TURŞU ATELYESİ
 
Sulakyurt Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi ise, Turşu Atölyesi kurulabilmesi için Havalı Yıkama Makinası, İğneleme Makinası, Salamura Tankı gibi gerekli donanımın alınmış olup Kooperatife 112.125.-bim TL ödemesi gerçekleşmiştir.
 
3.KARAKEÇILI İLÇEMİZE PEYNİR ÜRETİM ATELYESİ
 
Karakeçili Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatif kooperatifimize ise, peynir yapımına yönelik makine alımı yapıldı. Fatura bedeli olan 54.450.- bin TL Kooperatif hesabına ödemesi yapıldı.
 
4.DELİCE İLÇEMİZE KOOPERATIFI YÖRESEL YEMEK LOKANTASI
Delice Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatif için kurmuş oldukları kafe-lokanta işyerleri için mutfak eşyaları, sanayi fırını, vb. mal alımı gerçekleşmiş yapılmıştır. Kooperatife 78.118.- TL fatura bedelinin ödemesi gerçekleşmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
 
                                                                                     Seyfettin ÇETİNER
                                                                                       Ticaret İl Müdürü.