KIRIKKALE ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİNE BAĞLI ESNAF VE SANATKAR ODALARIMIZDA OLAĞAN GENEL KURUL EKLERİ

12 Kasım 2021

 

KIRIKKALE
ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİNE BAĞLI
ESNAF VE SANATKAR ODALARIMIZDA OLAĞAN GENEL KURUL
 EKLERİ



EK-1
 
YÖNETİM KURULU KARARI
Odamızın olağan genel kurul toplantısının aşağıdaki gündem maddeleriyle ..../...../2022 tarihinde saat ....... de ............................. adresinde yapılmasına, ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantının aynı gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat ........ de aynı adreste yapılmasına, genel kurulla ilgili işlemlerin 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunun da belirlenen usul ve esaslara göre yürütülmesine, gerekli harcamaların Oda bütçesinden yapılması görüşüldü, oybirliği/oyçokluğuyla kabul edildi.
GÜNDEM
1. Yoklama ve açılış.
2. Başkanlık Divanının teşekkülü ve Divana tutanakları imzalama yetkisinin verilmesi.
3. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması.
4. 2018, 2019, 2020, 2021 yıllarına ait Yönetim Kurulu Raporu, Denetim Kurulu Raporu, Bilanço, gelir ve gider hesaplarının okunması, müzakeresi kabul veya reddi.
5. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı ibrası.
6. 2022, 2023, 2024, 2025 yılları çalışma programı ile bu program içinde yer alan eğitim teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin okunması, görüşülmesi, kabul veya reddi.
7. Oda Başkanı, Başkan vekili ve Denetim Kurulu üyelerinin aylık ücretleri ile Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakları yolluk ve konaklama, yurt içi ve yurt dışı harcırahların, ücretlerinin tespit edilmesi.
8. Oda’nın imkanları nispetinde öncelikle odanın faaliyet alanı ile ilgili branşta olmak üzere öğrenci okutulmasına, bir evvelki yıl gayri safi gelirin %10’unu geçmemek kaydıyla kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara ve belge veya diğer kanıtlara dayandırılmak kaydıyla muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulmasına karar verilmesi.
9. Birliğin muvafakati, alınmak şartıyla odanın kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım satımı ile gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına karar verilmesi.
10. Birliğin muvafakati alınmak kaydıyla oda üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak amacıyla sınırlı olarak kurulmuş veya kurulacak şirketlere ve kooperatiflere iştirak etmek ve amaçlarına uygun olarak eğitim ve öğretim kurumları kurmak üzere vakıf kurulmasına karar vermek ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere Yönetim Kurulunun yetkili kılınması.
11. Dilek ve temenniler.
12. Başkan, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi.
13. Kapanış.
 
EK-2
 
...................................................ODASI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI İLANI
.............................Oda’sının olağan genel kurul toplantısı, aşağıdaki gündem maddeleriyle ...../..../2022 tarihinde saat ...... de...............................adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı aynı gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat .........de aynı adreste yasal nisapla yapılacaktır.
Odamız Üyelerinin toplantıya bizzat katılmaları önemle duyurulur.
. ................ODASI
                                                                                                                            imza
Yönetim Kurulu
EKLER:
Genel Kurul Gündemi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
EK-3
 
........................İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA
Odamızın olağan genel kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat....... de ...................... adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat ........ de aynı adreste yasal nisapla yapılacaktır.
Bilgilerinize gereğini arz ederiz.
........................ .......................
                                                                                                   imza
                                                                                              Genel Sekreter - Başkan
E K LER :
1-Genel Kurul Gündemi
2.Yönetim Kurulu karar örneği,
3- Gazete ilanı,
4- Genel Kurula katılacaklar listesi (üç nüsha).
 
                                        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
EK-4
T.C.
KIRIKKALE  VALİLİĞİNE
(Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü)
 
Odamızın olağan genel kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat....... de ...................... adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat ........ de aynı adreste yasal nisapla yapılacaktır. 5362 sayılı kanun gereği genel kurul toplantımız bakanlık temsilcisi gözetiminde yapılması gerekmektedir.
Bilgilerinize gereğini arz ederiz.
........................ .......................
Genel Sekreter-  Başkan
E K LER :
1-Genel Kurul Gündemi
2-Karar Örneği,
3- Gazete ilanı.
EK-5
 
KIRIKKALE
ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA
 
         Odamızın olağan genel kurul toplantısı aşağıdaki gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat ....... de ...................... adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat ........ de aynı adreste yasal nisapla yapılacaktır.
Bilgilerinize gereğini arz ederiz.
........................                .......................
Genel Sekreter                     Başkan
E K İ :
1- Yönetim Kurulu karar örneği,
2- Gazete ilanı.
3- Toplantı Gündemi
 
EK-6
.....................ODASI 2022 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI TOPLANTIYA KATILANLAR LİSTESİ “HAZİRUN”
ASKIYA ÇIKIŞ TUTANAĞI:
(….). Gün: Askıda kalış tarihi : ......../......./........
.............................ODASI’ nın çoğunluk sağlandığı takdirde ......./......./2022 tarihinde, sağlanamadığında ise ...../....../2022 günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısındaki Organ Seçimleri nedeniyle, 5362 Sayılı Kanun’ un 49. maddesi gereğince ................. İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI’ nca onaylanarak ......./......./........ tarih ve ......... sayılı yazısıyla askı yoluyla ilanı isteğiyle Odamıza intikal ettirilen, Toplantıya Katılacaklar Listesi (Hazirun) Genel Kurulun yapılacağı yer ve Odamız çalışma merkezi ............................................................................ adresinde ......./......./........ tarihinde mesai başlangıcında askıya çıkarılıp, aynı gün mesai bitimine kadar askıda tutularak, işbu tutanak tanzim ve imza edilmiştir. ......../......./.......
 
BAŞKAN              BAŞKAN V.           GENEL SEKRETER            ÜYE             ÜYE
 
Not : Bu tutanak 7 gün için her gün ayrı ayrı tutulacaktır.
 
 
 
EK-7
............................................ODASI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
T E H İ R T U T A N A Ğ I
....................................................................................... ......................................ODASI’ nın
OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI’ nın ilki için ilan ve duyurusu yapılan ..../..../2022 günü saat........’ de toplantı mahalli olan ...............................................adresine, TİCARET BAKANLIĞI TEMSİLCİLERİ ..............................................hazır bulundukları halde gelindiğinde, Toplantı ilan ve duyurularının ve Toplantıya Katılacaklar Listesi’nin Kanun, Statü ve Yönetmelik hükümlerine uygun yapıldığı; ancak, Odanın Olağan Genel Kurul Toplantısına Toplantıya Katılacaklar Listesi’ nde yazılı (... ) üyeden ( ... ) üyenin geldiği tespit edilmiştir.
 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’ nun 45. maddesinde öngörülen miktarda üye iştirak etmediğinden toplantı açılamamıştır.
İlan gereği, Toplantı ..../..../2022 ................ günü saat..........’ de .............................................
adresinde yapılmak üzere, işbu tehir tutanağı tarafımızca tanzim edilerek imzalanmıştır.
…… ODASI  VE BAKANLIK TEMSİLCİLERİ İMZA
 
 
 
EK-8
..........................................................ODASI GENEL KURULUNA
          Odamızın Olağan Genel Kurul Toplantısını yönetmek üzere kanun gereği oluşturulacak Divan için aşağıda isimleri yazılı olanlardan Divanın teşekkül ettirilmesini ilgililerin isimlerinin karşısında belirtilen görevleri yapmak üzere tarafımızdan önerilmektedir.
Gereğini takdirlerinize arz ederiz.
ÖNERENLERİN ADI, SOYADI VE İMZALARI
DİVAN BAŞKANI :
BAŞKAN VEKİLİ :
KATİP ÜYE :
KATİP ÜYE :
KATİP ÜYE :
 
 
 
 
EK-9
 
Sayı:
Konu: Seçime katılacaklar listesinin yayımı hk:
TİCARET BAKANLIĞI
(Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğüne)
İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının ..../..../2022 tarih ve ............. sayılı yazısında, Odamızın olağan genel kuruluna üye olarak katılacaklar (hazirun) listesinin incelenip, onaylandığı belirtilmektedir.
5362 sayılı kanunun 49. maddesinin 3. fıkrası gereğince toplantıya katılacaklar listesinin, bakanlığımız e-esnaf ve sanatkar veri tabanında 7 (yedi) gün süreyle yayımlanması gerekmektedir.
Bilgilerinize gereğini arz ederiz.
........................ .......................
Genel Sekreter - Başkan
E K İ :
1- İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının yazısı,
2- Toplantıya katılacaklar Listesi *(bu liste sistemde zaten mevcut ancak hakim yeni ilaveler veya çıkartmalar yaptıysa gönderilecektir.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
EK-10
Sayı :
Konu: Güvenliğin sağlanması hk.
TC
KIRIKKALE VALİLİĞİ
(İl Emniyet Müdürlüğüne)
Odamızın olağan genel kurul toplantısı ..../..../2022 tarihinde saat ....... de ...................... adresinde yapılacaktır. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gündem maddeleriyle ..../..../2022 tarihinde saat ........ de aynı adreste yasal nisapla yapılacaktır.
Olağan Genel Kurul Toplantımızın ve organ seçimlerinin huzur içinde geçmesi için gerekli güvenlik tedbirlerin alınması hususunda gereğini arz ederiz. …/…/2022
 
........................ .......................
Genel Sekreter Başkan