AVM KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ DENETİM KOMİSYONU KURULDU

22 Mayıs 2020

Valimiz Sn Yunus SEZER”in talimatlarıyla,  AVM Koranavirüs Tedbirleri Denetim komisyonu kuruldu.
 

Komisyon Ticaret İl Müdürlüğü sekretaryasında Ticaret İl Müdürlüğünden bir mühendis, Sağlık İl Müdürlüğünden Halk Sağlığı Uznanı, Çevre Şehircilik Müdürlüğünden Makina mühendisi,  Kırıkkale ve Yahşihan Belediyesinden  Zabıta memurları  ve Emniyet Teşkilatından bir  polis memuru olmak üzere beş kişiden oluşmaktadır.

 

Komisyon, AVM Koranavirüs Denetim Kurulu ikinci denetimini yaptı. Denetimler haftada biri hafta sonu olmak üzere en az haftada üç gün olacak.

 

Ticaret İl Müdürümüz başkanlığında denetimlere başlayan komisyon, AVM lerde koronavirüs tedbirleri kapsamında, ilimizde bulunan iki AVM ve işletmelerin tedbirlere uyup uymadığını,  yerinde titizlikle incelenerek  denetim formundaki tüm sorular tek tek sorularak denetlendi.

İşletmelerin uyması gereken kurallar ve alması  gereken tedbirler Halk Sağlığı Uzmanı tarafından anlatıldı. Eksik görülen küçük tedbirler için firmalara süre verildi. 

 

AVM lerin ve işletmelerin acil alınması gereken tedbirlere genel olarak yerine getirdiği, hijyen kurallarına uyduğu görüldü. AVM ziyaretçi sayısının düşük olduğu gözlendi. 

AVM ler birisi hafta sonu olmak üzere haftada üç gün denetlenecektir . Tedbirlere uymayanlara Hufzısıhha kanunun 282.maddesinden idari para cezası işlemi yapılacaktır.